mamsafayn

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

každý deň niečo nové, nestííhaaam :-)

     Aaach, prečo už nemám 25?
Myslím, že žijeme úžasnú dobu. Ibaže veľa z toho, čo platilo vlani, pred rokom, ba i včera, rozhodne neplatí dnes... Veci sa menia tak rýchlo, že dokonca i ja, čo pomaly s internetom pomaly aj spáva, nestíhaaam.
    A zdá sa mi, že sa to stále zrýchľuje... Alebo žeby iba moje vnímanie bolo pomalšie? Nooo, aj to môže byť.... Mohla by som začať o rôznych témach, ale to by tento článok bol bez konca... Tak skúsim trošku všeobecnejšie. Je až neuveriteľné, ako rýchlo sa doba mení. Keď som pred rokom čítala knihu od Randyho Gage Risky is the new safe (Riziko je nové bezpečie), kde Randy ako vizionár popisuje svoju víziu o najbližšej budúcnosti, myslela som si - doobre chlapče, tak na toto ešte je čas. Počas posledného roka sa však udiali veci, ktoré ma utvrdzujú v domnení, že svet sa mení oveľa rýchlejšie, ako si vieme predstaviť a ako si dokážeme uvedomiť. Klasické zamestnania pomaly, ale isto uvoľňujú cestu novým trendom, najdôležitešími sa stávajú informácie.
V novom svete si prácu nehľadáme, ale si ju vytvárame.
   Niečo viac ako pred rokom som sa prihlásila na kurz českého infopodnikateľa Davida Kirša Miliónové impérium. Jednoducho ma zaujala bezplatná prezentácia formou série niekoľkých videí a zrazu som sa ocitla v kurze. Posledným bonusom kurzu bola účasť na živom stretnutí účastníkov s celodenným programom. Zišlo sa nás v Brne vtedy asi 1000.
   A tu sa začala nová doba - Davida začalo takmer okamžite nasledovať množstvo ďalších infopodnikateľov z Česka i Slovenska a v priebehu 6 mesiacov sa doslova vyrojilo množstvo nových infoproduktov. Niektoré z nich sú z oblastí, kde by ste podnikanie a zarábanie cez internet vôbec nečakali.... Viete si predstaviť, že zarábate cez internet ako poisťovací poradca, finančník či fotograf?
Áno, všetko sa dá. Základom je, aby ste našli (alebo vytvorili) prácu, ktorá vás baví a nadšene sa do nej pustili. S veľkou pravdepodobnosťou úspech na seba nenechá dlho čakať. Následne sa o svoj príbeh môžete podeliť v online kurze s ostatnými záujemcami. Za know how, ako dosiahnuť efektívne a rýchlo svoj cieľ, vám radi zaplatia.
Hmm, je to celkom fajn a vyzerá to, že to môže skúsiť každý. Chce to chuť a odvahu ísť do akcie. V posledných dňoch ma napríklad dostal kurz dvoch vtipných chlapíkov o skrotení e-shopu. Keď som sa zamyslela nad ich slovami, kde popisovali, koľko je v Česku e-shopov a čo všetko má vplyv na rozhodnutie zákazníka o konečnej kúpe tovaru, povedala som si - ahaa, veď tak to presne je... Koľko chýb  a ako ľahko sa im dá predísť! A pritom stačí tak málo...Obaja aktéri si svoju cestu už prešli a dnes môžu rozprávať z vlastnej skúsenosti. Je to na videách vidieť a cítiť, majú nadhľad a navyše sú aj veľmi vtipní... Toto je len jeden z príkladov, ktorý nájdete aktuálne na internete. Myslím, že každý z nás je v tomto procese zúčastnený či už ako majiteľ e-shopu na web stránke, alebo ako zákazník. Preto som to uviedla ako aktuálny príklad.
Mnoho ľudí sa stále sťažuje, že momentálne je veľmi ťažké nájsť si prácu. Skúste sa však ešte raz zamyslieť a využiť neobmedzené možnosti propagácie na internete. Každý rok, každý mesiac je viac ľudí, ktorí nakupujú tovary a už i služby cez internet.
Som veľmi zvedavá, kam sa posunieme o pár mesiacov. Tempo je naozaj neuveriteľné. V každom prípade ja sa budem snažiť stíhať... A čo vy???  

infopodnikanie | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014